Neszmélyi pecsenye Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram varkenslappen met bot
- 1 deciliter olie
- 20 gram zout gebroken peper
- 40 gram bloem
- 160 gram schouderham,
- 200 gram spek, dunne plakjes
- 400 gram kolbász (cervelaatworst)
- 100 gram rode uien, in ringen of 4 worstjes
- 1 deciliter witte wijn
Bereiding
- Snijd de varkenslappen in plakken van 150 gram en open ze zodat er vulling in geplaatst kan worden.
- Zout het vlees. Vul het met een prikker.
- Haal het door het bloem en bak beide zijden bruin in olie.
- Voeg een scheutje witte wijn toe en stoom het gaar en plaats het vlees op een warm bord.
- Snijd de kolbács in vier stukken.
- Plaats een stuk kolbács naast het vlees, overgiet het vlees met de eigen jus en serveer het gerecht met patat of gebakken aardappeltjes.