Recepten > Zuurkool 2
Ingrediënten
- 400 gr half om half gehakt
- 300 gr Varkensribstuk
- 100 gr gekookte rijst
- 8 tot 10 zuurkool bladeren, bij gebrek aan zuurkoolbladeren dat witte baladeren gebruiken
- 1kg geraspte (gesneden) zuurkool
- 3 eetlepel (olijf)olie
- peper
- paprikapoeder
- 1 ui, (gehakt)
- 200ml zure room
- 30 gram bloem
Bereiding
- Bak de helft van de gehakte ui goud bruin in de pan.
- Meng de h.o.h gehakt, rijst, peper, zout, en een hand vol zuurkool en voeg daar de gebakken ui aan toe. Let op dit mengsel niet bakken.
- Maak van het mengsel 8 a 10 gelijkmatige porties, vul de porties in de zuurkool balderen en rol deze op. (dicht vouwen als pakketje)
- Bak de rest van de ui in een hoge ruime pan, Meng de helft van de gesneden zuurkool, de gebakken ui en paprikapoeder.
- Maak hier laagjes van in de hoge pan, de laagjes bestaan uit de helft van de varkenribstuk en het mengsel.
- Doe hier boven op de rolletjes die je gemaakt hebt de andere helft van de varkensrib en de rest van de geraspte zuurkool.
- Water toe voegen tot boven de ingrediënten.
- Laat het geheel op een laag vuur gedurende 2 uur koken.
- Na 2 uur de rolletjes en het vlees uit de pan halen, de rest blijft in de pan (zuurkool).
- Meng 30 gram bloem met de zure room, zonder klontjes.
- Doe dit mengsel bij de over gebleven zuurkool, als nodig is water toevoegen, laat geheel nog enkele minuten koken.
- Pak een schaal en leg daar een laag gekookte zuurkool op de rolletje en weer de zuurkool, en boven op nog wat zure room.
Het geheel is nu klaar, eet de ribstuk samen met de kool.