Hongaarse zuurkool
Ingrediënten (4 pers.):
- 500 gram zuurkool
- witte wijn
- 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
- 1 rode peper in ringetjes (zonder zaadjes)
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 grote ui in ringen
- 3 flinke plakken salami met knoflook van ongeveer 1 cm dik in dobbelsteentjes gesneden
- 2 ons plakjes katenspek in stukjes gesneden
Bereiding:
- Zet de zuurkool op met een laagje witte wijn.
- Bak in een koekenpan de salami uit.
- Aan zuurkool toevoegen.
- Gebruik het overgebleven vet om de andere ingrediënten apart van elkaar in te fruiten: de ui, paprika, pepertje, champignons en het katenspek. Telkens het ingrediënt toevoegen aan de zuurkool, de volgorde maakt niet uit.
- Voeg nog wat (versgemalen) peper toe.
Lekker met aardappelpuree, die best een beetje pittig mag zijn.