Hongaarse Zuurkoolsoep met casselerrib
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels boter
- 75 gr gesnipperde (rode) uien
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 300 gr zuurkool
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel suiker
- 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)
- 2 dl runderfond (pot á 4 dl)
- 50 gr gerookte spekreepjes
- 1 1/4 dl Room Culinair
- 200 gr casselerrib in blokjes(vleeswaar)
- zout, peper
- 1 rode paprika in blokjes
Bereidingswijze
- Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.
- Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee.
- Schenk er de runderfond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken.
- Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes.
Heeft u een Hongaars recept? Mail het en u ziet het binnenkort op deze site terug.