Saffron Sun speelt op verzoek Balkan / Gipsy Swing / Grieks / Turks/ Jazz.

Graag uw aandacht voor Saffron Sun, de jongste ster aan de wereldmuziekhemel in Nederland.  Innemend, warmbloedig, aanstekelijk.  Balkan / Gipsy Swing / Grieks / Turks/ Jazz.

Saffron Sun is een duizendpoot binnen de wereldmuziek. Reis mee van de Hot Clubs van Parijs naar een Hongaars trouwfeest, via de zwoele koffiehuisjes van Istanbul naar de drukke straten van Delhi, en alles daar tussenin. Deze muzikale karavaan is een ode aan zowel het avontuur onderweg als de poëzie van alledag, een pleidooi voor tolerantie in een wereldwijde multiculturele samenleving en een lofzang aan de zon en de weg naar het zuiden.

De band heeft haar wortels in de vruchtbare aarde van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, waar Nilla (viool en zang) en Lukas (gitaar) Jazz & Pop studeren. Michiel volgde hier de opleiding klassieke accordeon, vervolgens speelde hij veel Balkan- en Klezmermuziek. Rico (bas) is een geschoold jazz-bassist. Philip (percussie) speelde gitaar in de folkband Omnia.

Saffron Sun laat je dansen door hete zomernachten, of verwarmt je als een hete, kruidige kop chai in hartje winter – want zelfs als het buiten sneeuwt of stormt, op het podium schijnt de zon.

Haal het zonnetje in huis en doe uw voordeel met Saffron Sun.

Meer info, audio, video, bio: http://www.speelman.nl/Saffron 

Met vriendelijke groet,

Crispijn Oomes tel. 06-4607 8960

 

Contact: Stichting Speelman Wereldmuziek, boekingskantoor voor traditionele muziek.
Stokebrand 79, 7206 EB Zutphen
Tel. +31 (0)575 572 999
info@speelman.nl
www.speelman.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *