HungaroMania

HungaroMania is een festival in Leuven, België. Het festival duurt een halve dag. Tijdens dit festival staan de Hongaarse taal, muziek, de cultuur en het land centraal.

HungaroMania wordt georganiseerd door de werkgroep “HungaroMania”, bestaande uit Collegium Hungaricum, de Hongaarse docenten en de Hongaarse studenten en vele vrijwilligers.

De eerste editie van HungaroMania vond plaats in 2016 op zondag 28 februari. Het programma bestond uit voordrachten (De geschiedenis van de Hongaarse klassieke muziek; De oorsprong van de Hongaarse taal; Hongaarse literatuur in Nederlandse vertaling) en een workshop Hongaarse volksdansen. De avond stond in het teken van de Hongaarse muziek met optredens en Hongaarse dans.
Tijdens deze dag was er een markt met Hongaarse boeken, wijnen, scholen, tweedehandsboeken, e.a. Ook was er een tentoonstelling: Hongarije in beeld, Hongaars handwerk, het Hongaars, Esperanto, Hongaarse schilderijen. Ook aan de inwendige mens was gedacht met een Hongaarse drank- en hapjesstand.

HungaroMania vindt in 2018  plaats op zondag 25 februari, Heilig-Hartinstituut Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee. Op het voorlopig programma staan weer verschillende workshops over: Hongaarse taal, Hongaarse geschiedenis, Hongaarse cultuur: keuken, volksdans,…, Hongaars avondmaal, Concert, volksdans en toespraken door de eregasten.

Het programma verloopt in het Hongaars en het Nederlands.

Toegangsprijs is 12 euro bij voor-inschrijving en betaling voor 1 februari.
Daarna of aan de kassa 15 euro. Kinderen (tot 12 jaar) krijgen 50% reductie.

Meer informatie: www.hungaromania.eu