Volt festival

Alweer een dikke 20 jaar geleden vond de eerste editie van het Hongaarse Volt Festival plaats. Het VOLT festival in Sopron is ooit in het leven geroepen door dezelfde organisatie als het Sziget Festival. Veel elementen van het Sziget festival vindt u ook op VOLT terug.

Waar het ooit met rock begon, voornamelijk van Hongaarse bands, wordt nu vele muziekstijlen geprogrammeerd zoals electro, funk, hip hop, pop, rock en world music. In afgelopen edities hebben grote namen uit elk genre de Hongaarse planken betreden. Onder meer Motörhead, Slash, David Guetta, Arctic Monkeys, Wiz Khalifa en Snow Patrol zijn door het festival verwelkomd. Voor de zomer van 2017 staan Linkin Park, Ellie Goulding, Pendulum, Imagine Dragons en top dj van eigen bodem Martin Garrix op het affiche. Het volgende VOLT festival is op 27 juni 2017 – 1 juli 2017.

Niet alleen muziek is een belangrijke factor bij het VOLT festival, maar ook is er een uitgebreid randprogramma. Zo is er verspreid over het terrein dans, (straat)theater en film te vinden. Op de weide zijn niet alleen een tiental podia voor artiesten van elk formaat te vinden, maar ook is het terrein volgestouwd met een interactieve aankleding. Een reuzenrad hier, een spotpark daar en natuurlijk een ruim aanbod aan eet- en drinkkraampjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *