ei-knoedels of Hongaarse stroedel, galuska
U kunt dit natuurlijk naturel eten of met chocolade, slagroom en rozijnen. Ook in combinatie met Hongaarse kip is het lekker.
Ingrediënten:
- 500 g bloem met
- 2 eieren en
- ietsepietsie water,
Bereiding:
- kneden totdat deeg elastisch aanvoelt (is het te nat wordt, wat meer meel erbij, is het te droog dan wat meer water),
- klein balletje deeg op houten plankje plat drukken en met mesje kleine stukjes afschrapen in zeer ruim kokend water (met zout).
- Ongeveer 5 minuten laten koken en uit water halen, onder koud waterkraan laten afkoelen, uitlekken.
- Later opbakken in reuzel (of ganzenvet) en doe er vooral veel gemalen peper over.
Er is ook een variant genaamd Somloi galuska. Deze heeft een soort biscuitdeeg als basisingrediënt en niet de noedels die als bijgerecht worden klaargemaakt (bloem met eieren). Het recept vindt u hier.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?