Nadara Transylvanian Gypsy Band toert door Nederland van 14 t/m 23 juli 2017

Van 14 t/m 23 juli 2017 toert de NADARA TRANSYLVANIAN GYPSY BAND als een wervelstorm door Nederland en België.

Ze stonden in de finale van de ”Voice of Romania”, op het Sziget-festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, het Khamoro-festival in Praag, het IRAF-festival in Boekarest, het Gipsy Festival in Tilburg en vele grote podia, zoals het Concertgebouw, Vredenburg, Rasa en Tropentheater. Telkens brachten ze een waanzinnige menigte aan het dansen en telkens ging het dak eraf.

De Nadara Transylvanian Gypsy Band uit Roemenië brengt een ongeëvenaard roma-spektakel dat zich kan meten met Taraf de Haïdouks, Fanfare Ciocarlia en Kocani Orkestar. De band staat bekend om de beste zigeuner-musici en de snelste roma-dansers uit Transsylvanië. Leadzangeres Alexandra zingt de sterren van de hemel in het Romanes, Hongaars, Roemeens en Russisch. Met Nadara onderga je een complete gypsy-beleving.

Een optreden van deze authentieke Roma-formatie is ondenkbaar zonder de onweerstaanbare zigeunerdans, die ook in Nederland en België steeds populairder wordt. Nadara werkt met top-dansers uit het roma-circuit. Virtuoze klapfiguren met onnavolgbaar voetenwerk bij mannen en sensuele oriëntaalse buikdansbewegingen bij de vrouwen. Naast het optreden is een workshop zigeunerdans of een workshop zigeunerliederen mogelijk.

Meer info, beeld en geluid:  www.speelman.nl/Nadara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *