Balatonföldvár

Plaatsen > Balatonföldvár

Platanenlaan Balatonföldvár

Platanenlaan Balatonföldvár

Balatonföldvár is een rustige badplaats met talrijke parken, bloemen evenals mooie wandelpaden en uitzicht op het tegenover liggende schiereiland Tihany. De plaats biedt vele stranden, waterglijbanen, vele watersportmogelijkheden, talrijke winkels en een openluchttheater, bioscoop, clubhuis evenals een restaurant.

Balatonföldvár betekent aarden Burcht aan het Balaton de plaats heeft 1600 inwoners. Het meest opvallende in dit dorp is de platanenlaan.

Voormalige vakantie plaats van overheidspersoneel en vakbondslieden, grote huizen waren van partijbonzen.

Balatonföldvár

Balatonföldvár

Balatonföldvár beschikt over 50 recreatiecentra, pensions, kampeerterreinen strandbaden en veel voorzieningen die garant staan voor een aangename vakantie.

De 9 ha. grote baai is omringd door het 246 meter lange havenhoofd, een 102 meter lange brug van gewapend beton, en de 135 meter lange pier met golfbrekers. In het midden ligt het duiveneiland.

De jachthaven van Foldvar behoort tot de grootste aan het Balatonmeer.

FOLKLOREFESTIVAL IN BALATONFÖLDVÁR Aan de sedert 1962 in Balatonföldvár georganiseerde Ontmoeting voor volksmuziek en volkskunst, nemen 8-10 volksdans-ensembles uit de Dunántul deel. De concours- en het dansprogramma wordt door een professionele jury beoordeeld, de prijsuitreiking en het galaprogramma in Hongaarse sfeer, bieden een boeiend amusement. Informatie via e-mail: balatonfoldvar@tourinform.hu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *