Burchtheuvel in Boedapest

De trots van de voormalige Koninklijke hoofdstad van Hongarije ligt op een heuvel in Budapest: De Burchtheuvel van Buda, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Donau.

Hongaars parlement

Hongaars parlement

Het burchtkwartier is één van de meest romantische plekken in Boedapest om een wandeling te maken. De kronkelende straatjes en de smalle gebouwen stammen uit de middeleeuwen, de elegante paleizen in barokke- en pruikenstijl zijn uit de tijd van de wederopbouw na de Turkse overheersing. Hier bevindt zich ook het “Huis van de Hongaarse wijnen”.

Dit gehele complex met zijn machtige Koninklijke paleis, zijn smalle straatjes, oude huizen en prachtige kerk staat als beschermd gebied op de monumentenlijst van de UNESCO. Een belevenis: wandelen door de kleine straatjes, binnenkijken in de schaduwrijke binnenplaatsen, rondlopen in de gotische Mátyáskerk of in het onderaardse labyrint, winkelen in de kleine souvenirwinkeltjes, koffie drinken met een stuk taart in het 200 jaar oude Ruszwurm koffiehuis of de fantastische collectie van schilderijen, beeldhouwwerken in de machtige museumzalen in het voormalige Koninklijke Paleis bezichtigen.

Terug naar het hoofdartikel over Boedapest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *