Ecseri piac (rommelmarkt)

Ecseri is een van de grootste vlooienmarkten in Centraal-Europa en verkoopt alles. Deze rommelmarkt aan de rand van Boedapest heeft een duizelingwekkend aanbod van serieuze kunst en verzamelbare bric-a-brac.

Heb je een communistische medaille nodig uit 1953? Of misschien een ongelooflijk gesneden stoel uit 1753? Antieke juwelen en horloges van het Sovjetleger? Bij Ecseri kun je het vinden.

Van tekenfilms tot separatistische meubels, van zwart-witte wenskaarten tot zilveren zakhorloges, van oude camera’s tot schilderijen, bijna alles is er te vinden. Sterker nog, meer Antiek, violen, platenspelers, boeken, porselein, kolen strijkijzers, tapijten, oude sifons, pennen, serviesgoed, munten, militaire memorabilia, veters – zult u nergens vinden.

Kleine kraampjes als in de oosterse markten, en kleine ruimtes vol met antieke voorwerpen. Elk van de dingen die hier worden verkocht, heeft zijn eigen verhaal. Misschien is dit heerlijke verleden te danken aan de vreemde, magische sfeer van de markt. Hoewel de meeste dingen voor een paar duizend forint kunnen worden gekocht, zijn er zeer waardevolle zeldzaamheden. Maar om waardevolle stukken te ontdekken, is niet alleen een goed oog nodig, maar ook geluk. Wat de serieuze kunst en antiek betreft toch een waarschuwing. Iedereen die op Ecserin kunst of antiek wil kopen, moet over kennis en expertise beschikken om de vervalsingen te kunnen onderscheiden van de echte oude objecten.

Vóór het afding-ritueel  en de koehandel moet de koper beslissen wat het maximale bedrag is dat hij bereid is te betalen voor het item dat hij wil. U moet niet vergeten dat de meeste handelaars van toeristen leven … Of u nu iets koopt, alleen de uitgestalde waren bekijkt of enthousiast gaat afdingen, u zult niet teleurgesteld zijn in de vreemde sfeer van de markt

De vroege uren op zaterdag (open vanaf 6:00 uur) is de beste tijd om te gaan voor de mooiste vondsten. Later op de zaterdag wordt het erg druk; voor sommigen té druk.

Tip: kijk niet alleen naar wat te koop is. Veel van de personages die bij de piac werken, zijn nog interessanter.

Neem bus 54 vanaf Pest’s Boráros ter, of voor een snellere reis, express-bus 84E, 89E of 94E vanaf het Határ út-halte op de metrolijn M3 in Pest en stap uit bij halte Fiume utca.

OPENINGSTIJDEN
maandag 08: 00-16: 00
dinsdag 08: 00-16: 00
woensdag 08: 00-16: 00
donderdag 08: 00-16: 00
vrijdag 08: 00-16: 00
zaterdag 06: 00-15: 00
zondag 08: 00-13: 00

TELEFOON: +3613483200
website: http://www.piaconline.hu
E-MAIL: ecseri@t-online.hu