Markthal Boedapest

De grote Markthal van Boedapest is de meest bekende en één van de grootste overdekte markten van Centraal Europa. De Grote Markthal van Boedapest ligt aan het Fővám tér in het 9e district van Boedapest.

Het gebouw van de grote markhal is ontworpen door Samu Pecz (1854-1922). De markthal werd tussen 1894 en 1897 gebouwd. De oplevering werd met een jaar uitgesteld toen in 1896 een brand een groot deel van het dak vernielde. De kapconstructie is gemaakt van ijzeren balken.

De Centrale Markthal van Boedapest werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd het restaureerd, maar de kwaliteit daarvan hield sterk te wensen over. De markhal moest in 1991 sluiten vanwege instortingsgevaar.

In het midden van de jaren negentig besloot het gemeentebestuur de markthal te restaureren en in de oude glorie te herstellen.

In de markthal vindt u 180 winkels die vooral levensmiddelen verkopen: groenten, fruit, vlees, kaas, vis etc, maar ook foie gras (ganzenlever), paprika, tokaji aszú en kaviaar.
Boven in de hal zijn vooral toeristische winkels gevestigd, waar U,naast een snelle hap, beschilderde eieren, T-shirts, foto-boeken en tafelkleden vindt.

Naast deze beroemde markt zijn er ook kleinere maar zeker minstens net zo mooie markten in Boedapest. Neem bijvoorbeeld in wijk 7 Klauzál markt, of in wijk 5 het Hunyadi plein, ‘Belvárosi Piac’.
In het voorjaar met veel keuze aan biologische groente en fruit van de boeren zelf!

Markthal Boedapest Hongarije

Markthal Boedapest Hongarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *