Nachtleven Boedapest: Ruïne bars

Boedapest  staat bekend om zijn zogenaamde “ruïne bars” (ofwel “kerts” in het Hongaars). Deze zijn gevestigd in voormalig leegstaande gebouwen: kelders, dakterrassen, oude fabriekshallen. Live muziek, een charmant retro decor, unieke sfeer en openingstijden tot vroeg in de ochtend maken deze plekjes perfect voor een goed feestje! Hieronder zijn een aantal leuke ruïne bars of andere gezellige plekjes voor in de avonduren voor je op een rijtje gezet.

Szimpla kert Grote gezellige binnenplaats in de ruïne van een oud burgerhuis. Binnenkomst via en piepklein kamertje met communistisch jaren 60 interieur. Meerdere zaaltjes en twee bars beneden en een groot buitenterras met een cinematuin en een klein bric-a-brac winkeltje. Boven vindt je nog twee kamers, een bar en een buffet met heerlijke champignonnentoast. Open van 12 ’s middags tot laat in de nacht. Kazinczky Utca 14.

Pótkulcs Eén van de oudste tuincafés, vlakbij het Weststation. Ingang bij het tuinhek. Twee kleine kamers, een bar en een kleine tuin. Wat kleiner en huiselijker dan de andere kerts. Ook in de winter geopend, openingstijden van 14.00 tot laat. Csengery Utca 65b.

Corvin Tetö Op het dak van het Corvin Warenhuis vind je een groot terras met een prachtig uitzicht over de stad. Op de etage onder het dakterras is een kleine dancing, en een bar gevestigd. Deze zijn ook in de winter geopend. Je komt er door de trap te nemen of voorbij de shoarmatent de oude goederenlift. Bij de liftboy kan je al wat te drinken bestellen. Geopend van 18.00 uur tot zeer laat. Blaha Lujza Tér 1.

A38 De beste concertzaal voor pop en jazz gevestigd op een omgebouwd schip. De boot is in 2003 getransformeerd van een industriële boot uit 1938 naar een hippe mobiele club op het water. A38 is te vinden op de Danube rivier en bestaat uit drie verdiepingen: het dakterras, het restaurant en de club/lounge. Alle ruimte om eens even lekker te genieten van de internationale live muziek die er ten gehore wordt gebracht.

Zöld Pardon ’s Zomers is het één groot feest bij de Petõfi-brug aan de Boedazijde. In het openluchtcafé Zöld Pardon worden dan dagelijks concerten en dj-sets gegeven. Het is er supergezellig, heel levensgenietend Boedapest is aanwezig. De toegang is gratis en voor de prijzen van eten en drinken hoef je het ook niet te laten.

Fészek Het restaurant en de kelder in de grote binnentuin van oude kunstenaarsclub trekken schrijvers, kunstenaars en andere creatieve zielen. Het restaurant serveert heerlijke maaltijden. In de kelder komt vaak live muziek, van jazz tot blues tot hardrock, en is 24 uur per dag open. (loop langs de balie voorbij het trappenhuis) Kertész utca 36

Kuplung Net als veel andere bars, was ook Kuplung ooit een vervallen gebouw – een autogarage (daar komt ook de naam “Kuplung”, oftewel “koppeling”) vandaan. De muren zijn tegenwoordig met graffiti opgevrolijkt, en met een wat tafels, stoelen en een groot hangend papieren walvissenskelet is het helemaal af. Er is bijna dagelijks live muziek en is open tot 4.00 of 5.00 uur. Király Utca 46, de deur aan het einde van de steeg.

Instant De beste ruïne bar van Boedapest

Instant De beste ruïne bar van Boedapest

Instant De beste ruïne bar van Boedapest met meerdere bars en meer dan tien verschillende kamers op twee etages van een oud herenhuis en een club in de kelder. Het is een echt alternatief, underground plaatsje in een vervallen gebouw in het centrum van Pest. Het zit hier vol met jonge kunstenaars en studenten, en behalve goedkope drankjes kun je hier ook een hot-dogstand binnen vinden. Geopend van de vroege avond tot ’s nachts laat. Nagymezo Utca 38.

Heeft u meer tips? Is één van bovenstaande ruïne bars niet langer open, of heeft u ze bezocht en wilt u uw ervaring delen? Laat hieronder een berichtje achter!

Terug naar het hoofdartikel over Boedapest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *