Bugac

Plaatsen > Bugac

Bugac (Puszta), met een oppervlakte van 10000ha , vormt het grootste deel van Nationaal Park Kiskunság. Bugac ligt ongeveer 30 km ten zuidwesten van Kecskemet.

Zand-duinen, moerassen, weilanden bedekt met wilde bloemen, gebieden van riet en zoetwatermeren zijn de belangrijkste kenmerken van de steeds wisselende landschap.

De Hortobágy-Pustza, heeft deze vreemde vorm gekregen tijdens de periode van de Turkse bezetting doordat de goede landbouwgrond werd verlaten en in verval kwam.  Na die tijd gebruikten Hongaarse herders de regio als grasland voor grijze runderen, bergschapen, paarden en wollige zwijnen. Terwijl in de 19e eeuw de meestedelen van Kiskunság, met name het gebied rond Kecskemet, werd teruggebracht tot vruchtbare landbouwgrond werden enkele stukken land behouden als poesta en aangewezen als natuurreservaten. Vandaag de dag worden de typische poesta dieren alleen nog gefokt als toeristische attracties. De ingang van het nationale park ligt een paar kilometer buiten de stad Bugac, ongeveer 16km ten westen van de Kiskunfelegyháza. Als alternatief voor het nemen van de auto, rijden bussen naar Kecskemet en Kiskunfelegyháza en een smalspoortrein geexploiteert tussen Bugac en Kecskemet. Degenen die zeker willen stellen dat zij kunnen genieten van paardrij demonstraties of met paarden getrokken rijtuigen wordt een dagprogramma (met inbegrip van de reis er naar toe) aangeboden op de kantoren van Bugac Tours in Kecskemet. Onder voorbehoud van voldoende geïnteresseerden. Overdekte wagens brengen bezoekers naar de kuddes grijze runderen en bergschapen, het resultaat van de werkgroep csárda en kunstmatige inseminatie. In het kleine herders Museum zijn de kostuums te zien, volkskunst en het gereedschap van de csikós.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *