Bük

Bük met 3.000 inwoners ligt in het noordwesten van de provincie Vas, waar de uitlopers van de Alpen overgaan in het Hongaarse berggebied.

In de omgeving kunnen hengelaars veel plezier beleven aan de rivier Répce. Meer informatie over sportvissen in Hongarije vindt u op onze hengelsport pagina. Jacht- en rij-verenigingen vinden in de wouden van het heuvelland ontspanning.

Bük ligt 23 kilometer ten noordoosten van Szombathely, 25 km vanaf de Oostenrijkse grens en 57 km vanaf de stad Sopron. Het is een uiterst vermaarde badplaats waarvan de bronnen (13 Hectare) als de meest overvloedige van Hongarije en zelfs Midden-Europa worden beschouwd. Het alkalihoudende water welt met een temperatuur van 58ºC op uit de grond en is geschikt voor de behandeling van bewegingsstoornissen zoals reuma en vrouwenziekten. Gal- en maagaandoeningen worden er, volgens de Hongaren, door middel van een drinkkuur genezen.

Er zijn negen baden in de buitenlucht en vier binnenbaden tevens een bad van 50×20 meter. De temperatuur van de baden varieert van 26ºC tot 38ºC.

De kuurgasten hebben er de beschikking over een 18 holes internationale golfbaan en tal van andere voorzieningen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *