Hajdúszoboszló

Plaatsen > Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló is een stad in de provincie Hajdú-Bihar, 20 kilometer ten zuidwesten van de provincie hoofdstad Debrecen. Hajdúszoboszló  ligt in het noord oosten van de Grote vlakte. Hajdúszoboszló heeft ca 23.500 inwoners.

Het Bocskai István Museum (Bocskai straat nr. 12, 14, 21) biedt naast een tentoonstelling over de geschiedenis van de stad een etnografische expositie alsmede producten van ambacht en beeldende kunst. In het pottenbakkershuis (Ady u. 2) is het interieur van een kamer uit de vorige eeuw opgesierd met het zwarte aardewerk van Nádudvar.

De ontwikkeling van de stad Hajdúszoboszló werd door het geneeskrachtige water bevorderd dat in 1925 door geoloog Dr. Ferenc Pávai Vajna wordt gevonden toen hij op elfhonderd meter diepte naar aardgas zocht. De fresco’s van de Sint-Ladislauskerk uit de achttiende eeuw laten zien hoe men destijds het thermaalbaden heeft gevonden. Sinds de vondst van het 75 °C water werd het bad van Hajdúszoboszló (Szent István park 1-3) beroemd in de hele wereld. De baden zijn het gehele jaar open tussen 7,00 tot 19,00. Naast de 3 overdekte baden die met geneeskrachtig water gevuld zijn, zijn er 4 open luchtbaden. In de baden van Hajduszoboszlo, met haar onder streng toezicht staande geneeskrachtig water met onder andere zout en jodium, worden meer dan 40 medische behandelingen aangeboden. Zo kunt u hier terecht voor een onderwater reumabehandeling, onderwater straalmassage, medische oefening, inhalatiekuur, modderbehandeling, verschillende handmassages, zachte laser, alle vormen van Elektromagnetische behandeling en lichttherapie. Daarnaast biedt het gezondheidszorgprogramma in het bad Hajduszoboszlo sauna, Turks bad en solarium aan de gasten aan. Maar ook voor een golfslagbad, vele zwembaden, kinderzwembaden, een 12 meter hoge en 113 meter lange glijbaan, een verduisterde buisglijbaan van 101 meter en een wildwaterbaan, een recreatie vijver met kano’s en vele ligweiden kunt u in Hajdúszoboszló  terecht.

Nabij de stad ligt in het recreatiegebied het Béke-thermaalbad en zwembad (Mátyás király sétány 10).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *