Kisbárapáti

Kisbárapáti ligt in zuidelijk Transdanubië, in de provincie Somogy. Deze provincie loopt vanaf het Oostelijk gedeelte van het Balatonmeer tot aan zuidelijk Hongarije.

Kisbárapáti is een populair dorp onder de Nederlandse vakantiegangers omdat er een camping is welke door Nederlanders gerund word.

Kisbárapáti telde in 2001 nog 536 inwoners, in 2015 waren dat 375 inwoners die in 228 huizen wonen. De gehele gemeente was in 205 2.871 ha groot. In het dorp zijn twee cafés , twee kleine supermarktjes, een kerk en een winkel waar je sigaretten en alcohol kunt kopen en een soort van gemeenschapshuis.

In het dorp vindt u een gedenkteken voor twee overleden heldhaftige dorpsgenoten uit de Tweede Wereldoorlog.

Kerk Kisbárapáti

Kerk Kisbárapáti

70% van de inwoners van Kisbárapáti zien zichzelf als aanhangers van het rooms-katholieke geloof. De kerk werd gebouwd rond 1778 onder bisschop Bajzáth. Het barokke altaar is het bezichtigen waard.

De omgeving bestaat uit een zacht hellend heuvellandschap in een bosrijk gebied. In de directe omgeving van het dorp kun je eindeloos wandelen door de heuvels en bossen, vissen in één van de vismeertjes of lekker crossen met de mountainbike.  In de wildstand zijn reeën, herten, vossen en wilde zwijnen geen uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *