Mohacs

Plaatsen > Mohacs

Mohacs ligt 40 km ten zuidoosten van Pecs op de rechteroever van de Donau. Mohács werd beroemd door de slag van 1526, waarin de Hongaarse troepen een verwoestende nederlaag leden tegen het Turkse leger. Voor Hongarije, dat betekende het begin van ongeveer 150 jaar van de Turkse bezetting en het einde van het onafhankelijke koninkrijk Magyar; vele jaren stond Mohács symbool voor de bedreiging van het Ottomaanse Rijk ten opzichte van West-Europa. Geschiedenis In de Romeinse tijd was er een kamp aan de oevers van de Donau in de buurt van Mohács; later vestigden de  Magyaren zich hier ook.

Na de Turkse oorlogen verviel de regio tot in de 18de eeuw de Habsburgers bescherming boden aan de katholieke immigranten uit Duitsland die bekend werd als de “Donau Schwaben”; Grieks-orthodoxe Serviërs hadden zich hier ook in grote aantallen gevestigd.

Vanaf 1840 had Mohacs een haven aan de Donau. Traditionele ambachten uit Mahacs zijn de visserij- en het spinnen van zijde. Het jaarlijkse Busójárás carnaval wordt gehouden in de lente in Mohács.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *