Ráckeve

Plaatsen > Ráckeve 

Ráckeve ligt op het Csepel-eiland in de Donaubocht, ca. 50 km van de hoofdstad van Hongarije: Budapest. In de weekeinden is het dan ook vrij druk met dagjes mensen uit Budapest.

Ráckeve en omgeving vormen een populair hengel- en watersportgebied. Rackeve ligt aan een deel van de Donau dat de Ráckeve-Soroksár-Donauvertakking geneomd wordt.

Savoya kasteel in RackeveHet prachtige barokke zeventiende-eeuwse Savoya-kasteel (Kossuth L. u. 95) is gebouwd tussen 1702 en 1750. Het doet momenteel dienst als conferentiecentrum.

De Servische kerk (Viola u. 1) is de enige gotische oosters-orthodoxe kerk van het land. Bijzonder fraai zijn het met sterren getooide gewelf, de rococo-iconostase en de Byzantijns-middeleeuwse fresco’s. 

In het Árpád Museum (Kossuth Lajos u. 34) staan de werking van watermolens en het leven van watermolenaars centraal. Tijdens de paardendagen van Apajpuszta in juli kan men kennis maken met de tradities van de herders van de Kiskunság-streek. (Apajpuszta ligt op een afstand van 12 km van Dömsöd.)

Aqualand Net buiten Ráckeve ligt Aqualand Termál- és Élményfürdő. Auqaland heeft overdekte thermaalbaden en een vrij bad.  Het vrije bad heeft glijbanen, kinderbaden, speelbaden en een bar in het water.Ook zijn er wellness voorzieningen als een sauna en solarium. Adres: Aqualand Termál- és Élményfürdő; 2300 Ráckeve, Strand ut. 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *