Irish pub Szekesfehervar

Restaurant reviews > Irish Pub “The flying cat” Vörösmarty tér 1 in Székesfehérvár.

Vörösmarty tér 1 in SzékesfehérvárDe Irish Pub ligt aan een drukke kruising, vlakbij het oude stadcentrum. Om de hoek ligt de beruchte Bowling Disco. Het feit dat het aan zo een drukke straat ligt is niet erg uitnodigend, echter eenmaal binnen krijg je door het gezellige interieur toch vertrouwen in de keus die je gemaakt hebt. Het doet een beetje denken aan een echt sfeervol bruin cafe.

Tijdens mijn eerdere bezoeken aan dit restaurant heeft de kok zich reeds bewezen. Een van de kenmerken van deze kok is de overdadige hoeveelheden die hij op het bord weet te toveren. Omdat deze keer het hoofddoel van mijn bezoek een kleine lunch was, ging ik dus niet voor een van de hoofdgerechten, maar voor een broodje “Normandische uienesoep”.

Dit is een zeer vermakelijk ende smakelijk gerecht. Waarbij een uiencrêmesoep wordt geserveerd in een uitgehold broodje. Het deksel van dit broodje is van de onderkant van geraspte kaas voorzien en heeft een tijdje in de oven vertoefd. Tijdens het eten van dit gerecht kun je met je lepel langs de kant van het broodje schrapen en zo de zachte stukken deeg van het broodje te vermengen met de goddelijke uiensoep.

Na het heerlijke soepje, werd de espresso opgediend, vergezeld met water in een stijlvol glaasje.

De bediening is zoals verwacht mag worden in een Irish Pub, niet te overdadig, maar down to earth, de sfeer is goed en het eten is uitstekend.

Al met al een duidelijke aanrader.

Groetjes Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *