Ingrediënten:
- 2 kleine uien
- 30 g reuzel
- 40 g bloem
- 2 eetlepels water
- 1 1/2 theelepel paprikapoeder (mild)
- suiker
- 1 liter bouillon (van tablet mag)
- 1 theelepel peper
- zout
- 3-4 eieren
- 1 eetlepel citroensap
- 4-5 eetlepels zure room
- 3 eetlepels fijngehakt bieslook
Bereiding:
- Snipper de gepelde uien.
- Verhit de reuzel in een braadpan en zeef er de bloem over. Roer langzaam, onder toevoeging van water, tot een donkere roux op laag vuur.
- Voeg de gehakte ui hieraan toe met de paprikapoeder en een mespuntje suiker.
- Giet er de bouillon bij en breng op smaak met de versgemalen peper en zout (alleen als u geen bouillon maakt van tabletten). Laat afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen.
- Breek de eieren boven de pan en klop voorzichtig, maar geleidelijk tot het eiwit begint te stollen.
- Voeg al roerende het citroensap toe en dan – van het vuur af – de zure room.
- Bestrooi ten slotte met fijngehakte bieslook.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?