Ei-soep (Tojásleves)

Ingrediënten:

  • 2 kleine uien
  • 30 g reuzel
  • 40 g bloem
  • 2 eetlepels water
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder (mild)
  • suiker
  • 1 liter bouillon (van tablet mag)
  • 1 theelepel peper
  • zout
  • 3-4 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4-5 eetlepels zure room
  • 3 eetlepels fijngehakt bieslook

Bereiding:

  1. Snipper de gepelde uien.
  2. Verhit de reuzel in een braadpan en zeef er de bloem over. Roer langzaam, onder toevoeging van water, tot een donkere roux op laag vuur.
  3. Voeg de gehakte ui hieraan toe met de paprikapoeder en een mespuntje suiker.
  4. Giet er de bouillon bij en breng op smaak met de versgemalen peper en zout (alleen als u geen bouillon maakt van tabletten). Laat afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen.
  5. Breek de eieren boven de pan en klop voorzichtig, maar geleidelijk tot het eiwit begint te stollen.
  6. Voeg al roerende het citroensap toe en dan – van het vuur af – de zure room.
  7. Bestrooi ten slotte met fijngehakte bieslook.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *