Kip uit Hongarije I (Paprikás csirke)

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote, fijngehakte uien.
  • 2 el reuzel
  • 1 flinke kip van ongeveer 1 1/2 kg in stukken verdeeld en droog gedept
  • 1 grote rijpe, ontvelde tomaat in kleine stukjes gesneden
  • 1 volle eetlepel paprika poeder
  • 2 1/2 dl. water
  • 1 theelepel zout
  • 1 groene paprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels slagroom

Bereidingswijze:

  1. Gebruik een grote, zware braadpan met een goed sluitende deksel. Bak de uitjes ongeveer 5 minuten in de reuzel op een laag vuur (met deksel op de pan). Ze moeten licht goudgeel zijn, beslist niet bruin.
  2. Voeg de kip stukken en tomaat erbij, en kook het (met deksel op de pan) ongeveer 10 minuten.
  3. Pan van het vuur en roer de paprika erdoor. Voeg het water toe. Goed roeren. Kook het geheel (met deksel op de pan) ongeveer 30 minuten op een laag vuur. Na die 30 minuten deksel van pan en laat het vocht inkoken. Niet tè droog!
  4. Haal de stukken kip uit de pan. Maak een roux van de zure room, bloem en 1 theelepel koud water, en roer het door de saus totdat het glad is en de kleur egaal.
  5. Voeg de stukjes groene paprika toe en leg de stukken kippen terug in de pan en voeg zout naar smaak toe.
  6. Leg de deksel weer op de pan en houd het geheel een kwartiertje warm tot uitserveren.
  7. Klop de slagroom erdoor vlak voor het uitserveren.

Serveer er galuska bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *