Huisdieren mee naar Hongarije

De wetten voor vervoer van honden zijn voor de EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Daarom heeft iedere hond die de grens over gaat vanaf die datum een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Tot 2 juli 2011 was identificatie met een tatoeage ook nog toegestaan, vanaf die datum is een chip de enig toegestane methode.

De hond moet een geldige rabiës inenting hebben. Dat betekend dat de hond moet zijn ingeent, maximaal 3 jaar voor dat met Hongarije binnenkomt. De werkzame termijn van het het vaccin staat in de bijsluiter. Uw dierenarts moet de geldigheidsdatum van de vaccinatie duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.
Let op: als de hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als de hond na het verlopen van de inenting opnieuw wordt ingeënt, mag de hond pas 21 dagen na de inenting de grens over.

Officieel is aanlijnen verplicht en moet je een muilkorf bij je hebben. Uw hond hoeft deze niet (altijd) te dragen, maar je moet hem wel kunnen laten zien als er naar wordt gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *