Nordic Walking in Hongarije

Thema’s > Nordic Walking in Hongarije

Nordic Walking in Hongarije is een geweldige fitness-training voor mensen die op zoek zijn naar een leuke lichamelijke activiteit gecombineerd met een wandeling door de prachtige Hongaarse natuur. Bij Nordic Walking beweegt het bovenlichaam met behulp van stokken die lijken op twee ski-stokken, waardoor de benen gespaard worden.

Dombóvár presenteert zichzelf als de Hongaarse nationale hoofdstad van het Nordic Walking. Deze vorm van lopen kan rond Dombóvár worden geprobeerd langs het speciaal ontworpen 25 km lange gemarkeerde pad.

Het is zo jammer dat Hongarije door de toeristen alleen wordt bezocht in de zomer, terwijl de herfst, maar ook de winter uitstekend geschikt zijn voor heerlijke wandelingen. Ook heel jammer, is dat Hongarije nog niet is ontdekt door de mensen die de sport; Nordic-Walking beoefenen, want daar is dit land en zeker het Mecsek gebergte uitstekend geschikt voor.

Prachtige goed aangegeven wandelwegen strekken zich uit door dit geweldige woud van loofbomen, over heuvels en dalen. Uren kan je lopen zonder een ander mens te zien, het enige wat over je heen komt is een enorme rust met op de achtergrond de geluiden van de dieren die dit gebied rijk is.

Snelwegen en vliegtuigen hoor je niet, alleen je zelf, bewegend door de natuur Het Mecsek gebergte is een beschermd natuur gebied vol met wild en juist daarom is het hier zo mooi om te genieten. In de zomer zie je het wild bijna niet, maar als het blad gevallen is, is de kans nagenoeg 100 % dat je tijdens het wandelen de herten voorbij ziet wandelen.

Pagina met bijdragen van Janoz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *