Restaurants met Michelin sterren in Hongarije

Thema’s > Restaurants met Michelin sterren in Hongarije

Hongarije heeft geen eigen nationale Michelingids. U bent voor uw informatie dus aangewezen op de internationale rode Michelin gids.

In 2007 verscheen de 26ste editie van de Michelingids ‘Main Cities of Europe’, de Rode Gids. Deze gids moet een praktische gids zijn voor zakenlui en gehaaste toeristen die zich in de grote Europese steden ophouden. Naast gastronomische weetjes en hotelinlichtingen biedt de Europese gids beknopte toeristische informatie die de haastige reiziger of zakenman moet toelaten om op korte tijd een beeld te krijgen van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden. Per stad is er ook een plan voorzien met daarop de ligging van de restaurants en andere praktische informatie. In de Rode gids, die in het Engels is opgesteld, worden meer dan 1.520 hotels en bijna 1.300 restaurants in 37 grote steden van 20 Europese landen besproken. Er komen daarbij ook steden aan bod uit landen waar er nog geen nationale Michelingids voorhanden is, zoals de Tsjechische republiek, Hongarije en Finland. In de rode gids werden vijftien driesterrenrestaurants opgenomen, 40 tweesterrenrestaurants en 199 eensterrenrestaurants.

Uit Hongarije worden er in de gids 25 hotels besproken, 22 restaurants waarvan er geen enkele een ster gekregen heeft, maar het restaurant “Náncsi Néni” in Boedapest, werd een “Bib gourmand” toegekend. Een “Bib gourmand” wordt toegekend door Michelin als beloning voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

In 2006 ontving het restaurant “Vörös és Fehér” in Budapest ook een “Bib gourmand”, maar die verloren ze weer in 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *