Tandartsen in Hongarije

Thema’s > Tandartsen in Hongarije

Tandarts HongarijeTandarts toerisme naar Hongarije is in Duitsland en Oostenrijk een trend aan het worden, maar ook in Nederland en België hoor je er steeds meer over. In Hongarije  combineert U een hoogwaardige tandheelkundige ingreep met vakantie en ontspanning, maar ook Nederlanders en Vlamingen die op vakantie of op doorreis zijn in Hongarije gaan daar steeds vaker naar de tandarts voor een normale behandeling. Een leuk toeristisch uitje dat, als het goed is, ook nog een stralende glimlach oplevert.

Een tandheelkundige reis naar Hongarije is met name interessant voor patiënten die een omvangrijke behandeling nodig hebben maar die de extreem hoge kosten in Nederland en België niet kunnen of willen betalen. Zelfs indien men de kosten voor reis en hotel meerekent is het mogelijk duizenden euro’s te besparen. Wie zijn tanden in Hongarije laat behandelen, kan tot 70% besparen op zijn tandartskosten. Ook ziektekostenverzekeraars, die 50 tot 65% van de tandartsnota betalen, hebben baat bij het tandartstoerisme. Een aantal verzekeraars wijzen hun verzekerden daarom op deze mogelijkheid, een toenemend aantal verzekeraars vergoed een behandeling. Informeer wel van te voren of uw verzekeraar een behandeling in Hongarije vergoed. EU-burgers mogen in principe zelf weten in welke lidstaat ze zich laten behandelen. Hoe zijn zulke enorme prijsverschillen toch mogelijk? Natuurlijk hebben tandartsen in West-Europa hogere kosten (energie, huur) dan in Hongarije, maar vaak vragen ze ook gewoon teveel geld of gaan ze te snel over tot de duurste oplossingen.

Regelmatig hoort u verhalen over Oost-Europese tandartsen die onvoldoende kennis zouden hebben en slechte materialen zouden gebruiken. Maar dat is onzin. Ze gaan naar dezelfde lezingen in Zwitserland als westerse collega’s. Ze gebruiken dezelfde apparatuur, zelfs betere, omdat de praktijken vaak nog nieuw zijn en dus de allerjongste modellen zijn aangeschaft. De wet van de remmende voorsprong is ook van toepassing op de Nederlandse en Belgische tandartsen.

Bij Nederlandse en Belgische tandartsen bestaan vaak wachttijden. De tandartsen staan onder grote werkdruk en loodsen U vaak direct de stoel in. In Hongarije hebben de tandartsen nog ruim de tijd voor hun patiënten en knopen zij regelmatig een gesprekje aan. De tandartsen spreken vaak goed Duits en of Engels en de tandartspraktijken zijn modern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *