Expositie Hongarije “Dans en Muziek”, Eddy Smid, 4 t/m 29 januari in Groningen

Expositie Hongarije “Dans en Muziek”, Eddy Smid, 4 t/m 29 januari in Groningen

In januari stelt fotograaf Eddy Smid (Oszkar PhotoGraphy) twee aspecten van Hongarije aan U voor : Dans en muziek in Hongarije en de ‘Upgrading’ van de stad Pecs (2009-2010). De foto’s zijn te zien in Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in’t Jatstraat 36, 9712EK Groningen. Tel. 050 589 0207. Openingstijden wo t/m zo van 12.00-17.00.

Dans en muziek zijn voor veel Hongaren een eerste levensbehoefte. Eddy Smid is al sinds 1998 bezig dit fotografisch vast te leggen. In Hongarije bestaan veel meer soorten dans en muziek dan we denken; uitgevoerd door minderheden met eigen culturele oorsprong, zoals Schwaben, Roma, Kroaten, Serviërs en Moldaviërs.

Dans en muziek verbindt de mensen, heeft mensen verbonden en zal mensen blijven verbinden, vooral in Hongarije waar de muzikale tradities van jongs af aan worden bijgebracht. Eddy denkt aan al die keren dat op het grote centrale marktplein in Pécs verschillende soorten volksmuziek en volksdansen werden uitgevoerd en hoopt met zijn fotoserie de momenten van ‘overgave’ van dansers en muzikanten met u te kunnen delen.

‘Upgrading’ van Pécs gaat over de rigoureuze aanpak van Pécs in 2009, waar met man en macht gewerkt werd aan de renovatie van de stad, voordat die in 2010 Europese Culturele hoofdstad zou worden. ‘Upgrading’ betekende afbraak én opbouw van huizen, straten en pleinen. Er is daar toen geweldig veel werk verzet door bouwvakkers en daar getuigen zijn foto’s van.

Expositie Hongarije “Dans en Muziek”, Eddy Smid, 4 t/m 29 januari in Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in’t Jatstraat 36, 9712EK Groningen. Tel. 050 589 0207. Openingstijden wo t/m zo van 12.00-17.00. Meer infomatie: http://www.lichtzone.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *