“Hongaarse poëzie in de tuin” Tweetalig programma + boekenmarkt 2juni, Amsterdam

WANNEER: zondag 2 juni 2024, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.
WAT: tweetalige voorstelling, cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar + boekenmarkt.
WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland
BIJDRAGE: 10 euro, tot 18 jaar: 7 euro

Drie jaar geleden organiseerden we een tweetalige poëziemiddag in de tuin van het Goethe Instituut. Toen was dat ingegeven door de coronamaatregelen, maar het bleek een gouden idee. We wilden er eigenlijk toen al een traditie van maken, maar er kwam van alles tussen. Nu willen we dat idee weer oppakken.
We gaan weer in de tuin zitten en iedereen mag zijn favoriete Hongaarse gedicht voordragen, in het Hongaars en/of in het Nederlands. Om te beginnen zullen Orsolya Réthelyi en Arjaan van Nimwegen, die eerder hun Radnóti-vertalingen in de Hongaarse Salon hebben gepresenteerd, een voorproefje geven van hun nog te verschijnen bundel met poëzie van de grote Hongaarse dichter Attila József. Uiteraard zullen ze de gedichten zowel in het Hongaars als in het Nederlands ten gehore brengen.
Ook Mari Alföldy komt met enkele vertalingen. Jullie bijdragen zijn van harte welkom.
Ook korte prozastukken zijn mogelijk, evenals Nederlandse gedichten/teksten met een Hongaarse vertaling. Als je liever niet in beide talen zelf leest, helpen we graag.


Als je wil bijdragen, bij voorkeur aanmelden via info@magyarszalon.nl of in een comment op Facebook.
Bij slecht weer zullen we uitwijken naar de zaal van het Goethe Instituut.
Graag tot dan!

Mari Alföldy en de organisatoren

De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *