Opening van de tentoonstelling Hollandse meesters uit Boedapest in rans Hals Museum, Haarlem

Uitnodiging

Graag nodigen wij u uit voor de opening van de tentoonstelling Hollandse meesters uit Boedapest. Topstukken uit het Szépmüvészeti Múzeum op vrijdag 11 november om 17.30 uur in de Nieuwe Kerk te Haarlem.

U wordt welkom geheten door Ann Demeester, directeur Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en László Baán, directeur Szépmüvészeti Múzeum. Daarna volgt een korte introductie op de tentoonstelling door de samensteller van de tentoonstelling, Marrigje Rikken. Na een muzikaal intermezzo van pianiste Valentina Tóth richt de Hongaarse ambassadeur, de heer András Kocsis, het woord tot u. Zijn ambtgenoot van de Nederlandse ambassade in Hongarije, de heer H. Gajus Scheltema betreedt daarna het spreekgestoelte, gevolgd door museumdichter Lucas Hirsch die zijn tentoonstellingsgedicht voordraagt. HKH Prinses Viktória de Bourbon Parme-Cservenyák opent tenslotte de tentoonstelling.

Na afloop bent u van harte uitgenodigd om in het Frans Hals Museum de tentoonstelling te bekijken en een glaasje te drinken. De Nieuwe Kerk – Nieuwekerksplein 28, 2011 ZT in Haarlem – is open vanaf 17.00 uur. Het openingsprogramma is van 17.30 tot ca. 18.30 uur, de borrel tot 20.30 uur. De kerk heeft een beperkt aantal zitplaatsen. R.S.V.P. voor 7 november: reserveringen@franshalsmuseum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *