Hongaarse salon Amsterdam presenteert 13 november de film: DEMIMONDE

HONGAARSE SALON AMSTERDAM FILM: DEMIMONDE
(Engels ondertiteld)
Wanneer: 13 november 2016, vanaf 14.00 – Programma begint om 14.45

Wat: Film van Attila Szász(2014), 90 min. ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris,hapjes verkrijgbaar Ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar.

Waar: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470

Hoeveel: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

Een recent Hongaars filmsucces, een kostuumfilm dat zich afspeelt in de broeierige sfeer van het Boedapest van voor de Eerste Wereldoorlog. In 1914 was de stad maandenlang in de ban van de vraag wie courtisane Elza had vermoord. De film toont de laatste dagen van haar leven, te midden van de door bizarre hartstochten geregeerde verhoudingen tussen Elza, haar keurige kamermeisje Rózsi en het naïeve dienstmeisje Kató, die nog gecompliceerd worden door de mannen die Elza omringen. De film is het werk van een makersduo dat de laatste jaren het bestaansrecht van Hongaarse kwaliteitsthrillers heeft bewezen: regisseur Attila Szász, van wie we eerder The Ambassador to Bern in de Salon hebben gezien, en scenarist Norbert Köbli, die naast The Ambassador ook het draaiboek van The exam op zijn naam heeft. Met Patrícia Kovács, Dorka Gryllus , Laura Döbrösi , János Kulka , Péter Sándor.

Na afloop van de film vindt onze inmiddels traditionele boekenmarkt plaats. Sla je Sinterklaas-en kerstcadeaus in en steun de Hongaarse Salon! Hongaarse boeken van recente literatuur tot klassiekers en kinderliteratuur, daarnaast diverse non-fictieboeken, en voor wie het Hongaars niet machtig is, Hongaarse literatuur in Nederlandse vertaling!

Volgende datum: 11 december. Zie ook www.hongaarsesalon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *