Agárd

Plaatsen > Agárd

Agárd is een klein dorp aan de oevers van het meer van Velence in Hongarije , administratief behoort tot de gemeente Gárdony. Het is een populaire toeristische bestemming onder Hongaren. De dorpen Gárdony, Agárd, Velence en Sukoró vormen als het ware één groot dorp aan het Velence-meer

Het thermaalbad in Agárd is in 2004 ingrijpend gemoderniseerd en uitgebreid. Naast een binnenbad is er nu ook de mogelijkheid te genieten in een ruim buitenbad. Het thermaalbad is het gehele jaar geopend. Het heilzame water in de baden heeft een temperatuur van ca. 36° Celsius en wordt gewonnen op een diepte van 1000 mtr. het heeft een hoog gehalte aan mineralen en zwavelstoffen, hierdoor is het bijzonder geschikt voor aandoeningen b.v. aan de bewegingsorganen, chronische ontstekingen en aandoeningen van gynaecologische aard maar ook aandoeningen die zijn ontstaan door b.v. ongevallen en verlammingen.

Gebruik wordt gemaakt van “Balneologie” de wetenschap die zich bezighoudt met de heilzame werking van water op de mens. Onder begeleiding van bevoegde artsen is er de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende therapievormen om de diverse genoemde aandoeningen te genezen en/of te verzachten.

Behandeling van diverse aandoeningen aan het vaatstelsel, denk b.v. aan bloedvat vernauwing of verwijding, ook wel genoemd “Vasotrain” bestaat ook tot de mogelijkheden.

Een aantal behandelingen op een rijtje: – Onderzoek door een vakkundig team van artsen – Heilmassage – Zwemmen en bewegen in het zwembad – Waterstraalmassage onder water – Modderbehandeling – Gewichtsbaden – Koolzuurbad – Pijnbehandeling Diverse behandelingen en trainingen onder begeleiding van fysiotherapeuten.

Het mineraalrijke thermaal water gutst uit een diepte van 1000 m en wordt gekoeld van 58 ° C tot 36-37 ° C. Het is uitstekend geschikt voor de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, reumatische klachten, degeneratieve ziekten en gynaecologische problemen. Dit is een echte paradijs voor kinderen in een prachtige groene omgeving die zich uitstrekt over 9 hectare. Een bijna 500 m2 adventure park en speeltuin, ook geschikt voor 14-jarigen. Het biedt echt vermaak voor elk kind van een kruipende baby tot aan een boom-klimmende tiener.

Reumatologisch overleg, fysiotherapeutische behandelingen en gymnastiek worden georganiseerd door Thermagárd EU. Es Szolg. Ltd op de bovenste verdieping van de spa. Complete balneologische diensten zijn beschikbaar op het gehele grondgebied van de spa. Balneotherapeutische behandelingen zijn beschikbaar op de begane grond: bad kuur, modderpakking, koolzuurhoudende zit bad, tractie bad, geneeskrachtige massage, massage onder water, onderwater groep fysiotherapie.

bron: www.agarditermal.hu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *