Aggtelek National Park

Je weet nooit helemaal wat er om de hoek ligt in de Baradla-grot in het Aggtelek National Park. Deze grootste en mooiste stalactietgrot is aangewezen als werelderfgoed. Niet dat dit de enige mooie bezienswaardigheid in de buurt is, er zijn tal van plekken van natuurlijk en cultureel belang om bovengronds te ontdekken. Het Aggtelek National Park kan te paard of per fiets worden verkend en een wandeling door de lokale dorpen biedt volop mogelijkheden om traditionele ambachten te proberen.

Baradla-grot (Aggtelek-Jósvafő) Grotwandeling
variëren in lengte, afhankelijk van hoe ver je wilt gaan. De wandeling van 1-1,5 kilometer geeft je een gevoel voor de schaal en complexiteit van het grenetwerk. De twee uur durende tocht langs de Styx-stroom passeert het observatorium, op 19 meter de grootste stalagmiet van Hongarije, en neemt de Reuzenzaal in beslag, die des te adembenemender wordt door betoverende muziek. De langere reis neemt je mee langs de gehele 7 kilometer lange tak van het grottensysteem. Wat je ook kiest, de Baradla-grot heeft veel verrassingen te bieden.
Het hele jaar geopend.

I mre Vass Cave (Jósvafő) Ingetreden
stalactieten en stalagmieten, soda stro stalactieten en helectieten, maar ook prachtige draperieën en flowstone laten zien dat Baradla niet de enige grot is die een bezoek waard is in het Aggtelek National Park. De prachtige kleuren van de grot verschijnen in al hun glorie in de beroemdste formatie, de Oranje Cascade.

Rákóczi Cave (Bódvarákó)
Deze prachtige grot, op de Esztramos-heuvel, 20 kilometer van Jósvafő en niet ver van de rivier de Bódva, verovert de verbeelding van bezoekers met fascinerende formaties, prachtige kleuren en pisolites (grotparels). De kristalheldere, spiegelachtige meren zijn niet te missen. De grot is toegankelijk via een kunstmatige opening en een reeks ijzeren trappen en bruggen. De rondleiding duurt ongeveer een uur en is 800 meter lang.

Béke Cave (Aggtelek)
Deze tour begint bij de ingang van de Baradla-grot en vereist een wandeling van twee uur bovengronds naar de door de mens gemaakte ingang op weg naar Jósvafő. De tour verkent de grot gedurende 3 uur en 2 kilometer lang, uiteindelijk leidend tot de Kötélhágcsó Siphon via rode en witte druipsteen draperieën, evenals een reeks van getrapt bassins gecreëerd door sneeuwwitte tufsteenachtige kalksteen.
Het hele jaar geopend op afspraak.

RONDLEIDINGEN

Aggtelek Village Walk
Ontdek meer over zeldzame lokale dier- en plantensoorten en bewonder de historische gebouwen van Aggtelek. De tour neemt een gedenkteken mee naar de Baradla, naar wie de grot is vernoemd, en je kunt je hand op het leder uitproberen in de workshop van de lokale ceintuurmakers.

Jósvafő-dorpswandeling
Jósvafő is een beschermde nederzetting in een vallei omringd door rotsachtige hellingen en gevoed door de Jósva, Kecső, Kajtaand Tohonya-beken. De natuurlijke schoonheid, het traditionele boerenleven en het alomtegenwoordige geluid van stromend water geven het een heel speciale sfeer, en de boerderijgebouwen en de lokale cottage-industrie geven het een geheel eigen charme.

General Sightseeing Tour van Aggtelek en Jósvafő
Een 3 of 6 uur durende tour door de nederzettingen in het nationale park, waarbij de geologische, zoölogische en botanische bezienswaardigheden van het karst-oppervlak, de belangrijkste plantengemeenschappen en habitats, traditionele dorpshuizen, cottage-industrieën en cultuurgeschiedenis worden verkend .

Speciale bovengrondse rondleidingen
Een speciale rondleiding van 3 of 6 uur met een professionele gids, die de unieke morfologische, zoölogische en botanische kenmerken van het karstoppervlak uitlegt.
Het hele jaar door beschikbaar, op afspraak.

Kelemér-tour
Een speciale, 4-uur durende tour met een professionele gids, die de zoölogische, botanische en culturele geschiedenis van de zeer beschermde Keleméri- en Mohos-meren verkent.

TENTOONSTELLINGSCENTRA

Dorpsmuseum (Jósvafő)
Still-kamer, veranda, stapelaar en kaf-cutter … binnenkort zullen slechts een handvol dorpshuizen, nu musea, het geheim van de betekenissen van deze woorden bevatten. Het dorpsmuseum in Jósvafő bevat een groot aantal gereedschappen en voorwerpen uit het begin van de 20e eeuw. U kunt ook een bezoek brengen aan de tentoonstelling over de rijkdom aan grotten in de regio. Er is een klein podium opgezet voor artiesten in de hooizolder, op het erf zijn landbouwmachines te zien en in de stal is een hands-on tentoonstelling van handwerkgereedschappen te vinden.

Baradla Gallery (Jósvafő)
De druipsteenkolommen en het planten- en dierenleven van het karstgebied smeken gewoon om op doek te worden gezet. En als ze eenmaal zijn geverfd, moeten ze worden tentoongesteld. De Baradla Gallery herbergt een selectie schilderijen geïnspireerd op de regio.

Manor House Education Centre (Jósvafő)
Hier op het Jósvafő-landhuis kunt u kennis maken met een kleine kudde Hucul-paarden, gerelateerd aan het Euraziatische wilde paard, ponyrijden, paard en wagen rijden en in de winter zelfs sleetochten maken . Het grootste deel van de kudde, de enige in Hongarije die als een beschermde soort kan worden bewaard, kan vrij rondlopen langs de paden van Jósvafő naar Tohonya-Kuriszla.
Het oude herenhuis, ooit de thuisbasis van de plaatselijke heer, is nu werkzaam in het educatief centrum van het Nationaal Park, biedt een aantal activiteiten en is een plek voor excursies naar bosparken.

Dorpsmuseum (Aggtelek)
Het boerenhuis toont een kamer die kenmerkend is voor het begin van de 20e eeuw, compleet met een fornuis, een uitzetkast en een verscheidenheid aan gebruiksvoorwerpen.

Honey Cake House (Aggtelek)
De workshop bevat honinggebak en traditionele kookgerei, kaarsen en kaarsen maken materialen, en een schat aan informatie over deze lokale specialiteiten.

STUDIESPAREN

Baradla Study Trail (Aggtelek – Jósvafő)
De grot van Baradla biedt zowel onder- als bovengronds interesse en avontuur. Het pad langs de grens tussen de open en gesloten karst slingert zich tussen zinkgaten en bronnen. Ontdek meer over de geologische, hydrografische, zoölogische en botanische bezienswaardigheden van de regio in een ontzagwekkende omgeving.

Tohonya-Kuriszlán Study Trail (Jósvafő)
Niet alleen kun je op zoek gaan naar de majestueuze Hucul-kudde langs het geel gemarkeerde pad vanuit Jósvafő, de tour passeert ook een grote verscheidenheid aan geologische formaties en botanische, zoölogische en hydrografische zeldzaamheden.

Alsó-hegyi Zsombolyos Study Trail (Bódvaszilas)
Deze ronde, 8,5 kilometer lange reis van vijf uur verkent verschillende spectaculaire grotten met verticale assen in de Alsó-hegyberg met 14 stopplaatsen. Alleen aanbevolen voor geharde wandelaars vanwege de klim van 355 meter.

Borz Study Trail (Szin-Szelcepuszta)
Naast de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid is de bos- en wildeconomie in de regio, met zijn karakteristieke bostypes en gevarieerd bosleven, ook de moeite van het ontdekken waard. Deze route van 2,8 kilometer wordt onderbroken door 15 informatieborden.

Szádvár Study Trail (Szögliget)
Dit parcours van 4,5 kilometer begint en eindigt bij het Szalamandra-huis. Het is niet gemarkeerd, maar volgt een bosroute bestaande uit bestaande toeristische routes en ongemarkeerde bospaden. Het bos is inheems in een rijkdom aan diverse soorten die typerend zijn voor de hooglanden, de mediterrane en continentale bossteppe. De wandeling voert ook langs een van de belangrijkste historische schatten van de regio, de imposante ruïnes van het kasteel van Szádvár.

Fürkész Study Trail (Jósvafő)
De sluipwesp , het logo van het spoor, verschijnt op alle borden die op rustplaatsen wijzen en zorgt voor grappige taken en spelletjes die verband houden met een natuurlijk object. Deze taken zijn ontworpen om bezoekers te inspireren om meer aandacht te besteden aan dieren, planten en andere natuurlijke fenomenen en om een ​​complexer begrip van de omgeving te krijgen.

Meer informatie:
Aggtelek National Park Directoraat I Jósvafő 3758, Tengerszem pagina 1 van 6 Pf.
Telefoon: 06-48 / 506-000 Fax: 06-48 / 506-001I E-mail: info.anp@t-online.hu

Tourist Information Aggtelek
3759, Aggtelek, Baradla pagina 3
36 48.503.001
36 48.503.002
aggtelek@tourinform.hu