Simontornya

Plaatsen > SimonTornya

Simontornya (provincie Tolna) is gelegen op de kruising van de 61 en de 64, het dorp is erg populair onder Nederlanders. In de vakantiemaanden zult u er velen tegenkomen. Dit komt mede door de vele wijntuinen in de omgeving.

Het dorp dat zo’n 5000 inwoners heeft, is gelegen aan de voet van de Mezoföld. U kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken.

Het dorp is ideaal voor mensen die het echte Hongarije willen ontmoeten, de mensen in het dorp zijn gastvrij en vriendelijk.

De omgeving is prachtig, vanuit Simontornya kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan omliggende plaatsen als Székesfehérvár, Szekszárd, Tamási en ook het Balatonmeer ligt op een afstand van zo’n 30 minuten rijden.

De hoofdwegen in het dorp zijn de Malom utca en de Petöfi utca, langs deze wegen vindt u winkels, cafés en restaurants.

De hoofdbezienswaardigheid van het dorp is ‘de toren van Simon’, een donjon gebouwd in de 13de eeuw. Inmiddels is het gebouw zoveel keer gerestaureerd dat het een puzzel van bouwstijlen is. In de zomermaanden kunt u het gebouw ook van binnen bezichtigen.

In de bergen rond het dorp vindt u zogenaamde ‘woonkelders’. Kleine grotten waarin tegenwoordig vooral wijnkelders te vinden zijn maar waarin ook nog wel zigeuners wonen.

Restaurants en amusementEr is een thermaalbad in Simontornya dat op maandag gesloten is. Bij dit zwembad vindt u ook een camping. Er zijn twee betaalbare hotels: Tó Étterem és Motel (ook restaurant) en Gála Panzió. In het dorp vindt u restaurants als ‘Bonci Étterem és Pizzéria’ en ’Tulipán Étterem’ waar u tegen een redelijke prijs een heerlijke maaltijd kunt eten.

In Simontornya kunt u, tegen vergoeding, vissen op karper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *