tamasi

Plaatsen > Tamási 

Tamási ligt op de kruising van de wegen 61 en 65. Het dorp is ook te bereiken met de spoorwegverbinding Budapest – Pécs.

Tamási is gelegen in het komitat Tolna, 38 km ten zuiden van het Balatonmeer.

De kleine, rustige stad, door wijngaarden omringt, nodigt uit vakantie te vieren en van het Hongaarse leven te genieten. Vooral vinden oudere mensen en gezinnen met kinderen

in Tamási vrede en ontspanning

, ver van de hectische bedrijvigheid aan het Balatonmeer. De mogelijkheden zijn veelzijdig, omdat Tamási naast een aan te bevelen thermaalbad gelegenheden te wandelen en te jagen biedt. Een geheime tip wordt hier verraden: Tamási heeft het meest uitgebreide damherten gebied van Europa. In het bijzonder in de herfst is een excursie met jachtjeep of te voet door het hertenbos lonend.

WinkelsIn Tamási zijn een aantal leuke winkeltjes waar u voor van alles terecht kunt. Ook is er op donderdagochtend een grote markt waar vooral de plaatselijke bevolking zijn inkopen doet. Op de markt kunt u veel kopen, maar wel is afdingen heel belangrijk.

BankIn Tamási zit een OTP bank waar u geld kunt wisselen (een van de weinige banken in de omgeving die dat doen)

ToerismeDe hoofdattractie van Tamási is het thermaalbad, dat vooral door veel Duitse toeristen bezocht wordt.

In het zwembad zijn zeven baden aanwezig, die ieder verschillende temperaturen hebben. In het thermaalbad zijn ook winkels, restaurants, massages, solariums en sauna’s aanwezig. Het water van het geneeskrachtige bad is ongeveer 46oC. 

Het thermaalbad en het daarbijbehorende kampeerterrein zijn gevestigd aan de voet van de beboste slotberg op een groen perceel van 7 hectare. In de bassins recreëren jaarlijks ongeveer 150.000 badgasten. De twee bassins die met banken zijn uitgerust worden gevuld uit een thermale bron, waar 52 °C warm water, uit een diepte van 2000 m omhoog spuit. Wegens het hoge zout-, alkalichloride- en waterstofcarbonaatgehalte werd het water tot geneeskrachtig water verklaard. De prettige watertemperatuur van de resterende bassins wordt gewaarborgd door 46 °C warme bron. Het genezende effect van het thermale water is volgens de Hongaren werkzaam bij misvormingen van de gewrichten, de ruggengraatskolom, bij slijtage van kraakbeenderen net als bij de verdere behandeling van ongevallen en andere orthopedische schades. De modern uitgeruste pools vervullen de wensen van elke zwemmer. Als de dienstverleningen staan diverse types massage, solarium en cosmetiek tot uw beschikking, maar u kunt ook een bezoek aan de sauna brengen, waterglijbaan en tennisplaatsen gebruiken.

Restaurants en cafés

 

Goede restaurants in Tamási zijn: Muskátli Etterem, Simon Cukrászda, Szittyó Csárda en Parti Vendéglo

Ook zit er een leuk restaurant boven op de berg vlakbij het thermaalbad. Het restuarant is van de burgemeester en ook naar hem en zijn vrouw vernoemd: JUDITH EN JOZEF. Het restaurant heeft uitzicht over Tamási.

In Tamási kun je overnachten in het Dám Hotel en het Kondor Apatman-Hotel, maar ook is er een mooie camping die bij het thermaalbad gelegen is.

Leuke cafeetjes zijn Café Relaz, de Piano-bár en  Frank Sörözö. 

OmgevingTamási ligt in een prachtig wijnbouwgebied. U kunt er mooie wandel en fietstochten maken of natuurlijk een uitstapje maken naar het iets verderop gelegen Balatonmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *