Szigliget

Plaatsen > Szigliget

Szigliget is een dorp aan de noordoever van het Balatonmeer. Het ligt op ongeveer 10 km ten westen van de Badacsony en 18 km ten oosten van Keszthely.

Szigliget is een ruim opgezette badplaats waar op de glooiende heuvels de huizen afgewisseld worden door parken en plantsoenen. Het dorp is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het dorp heeft 1.000 inwoners. Szigliget ligt in de buurt van Badacsony. Het dorp was in vroeger tijden een eiland toen het  niveau van het water van het Balatonmeer hoger was. Tegenwoordig is het gebied een schiereiland dat in het meer ligt.

De in 1702 opgeblazen burcht van Szigliget

De in 1702 opgeblazen burcht van Szigliget

Het dorp heeft een aantal oude, etnografisch waardevolle, rietgedekte huizen die de monumentenstatus gekregen hebben. Deze huizen vindt u langs de Ady E., Kisfaludy, Kossuth, Petõfi utca.

Op de 242 meter hoge burchtberg zijn de overblijfselen van de in 1702 opgeblazen burcht van Szigliget te zien. Deze burcht is door de Abdij van Pannonhalma in 1262 gebouwd. Vanaf de buchtberg heeft u een prachtig uitzicht.

Ook het Esterházy-kasteel (Kossuth u. 174) is het bezichtigen waard. Het park is zeer fraai en telt ruim honderdvijftig dennensoorten.  Ook kunt u hier genieten van schitterende vergezichten over bergen en dalen.

In Szigliget staat een grote “Wijnkelder” hier wordt regelmatig een folkloristische avond opgevoerd, met dans en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *