Türkeve Hongarije

 

Ongeveer 80 km. ten oosten van Debrecen en 20 km. ten westen van Solznok ligt het stadje Türkeve. In Türkeve is de tijd stil blijven staan. Er is niets te beleven, geen bezienswaardigheden, geen mooie natuur, geen geschiedenis, niets van dat al.

Waarom dan toch dit plaatsje beschrijven op HongarijeVakantieland.nl? In Türkeve kun je ultiem onthaasten. Midden op de poesta kun je de stilte horen. Omdat er zo weinig toerisme is, hebben de inwoners nog alle tijd voor de (relatief) enkele gast die hun stadje aandoet. 

Een heerlijk (antiek!) thermalbad (1x 38 graden, 1x 34 graden en een zwembad van 24 graden), een uitermate rustig campinkje (zonder poespas) en 2 etterems (waarvan er een airconditionned is en ook talloze soorten pizza’s verkoopt) maken dit stadje tot een paradijsje. Je kunt er goed fietsen (net zo vlak als Nederland). De streek leent zich niet zo voor kinderen die disco’s e.d. wensen te bezoeken, want die zijn er dus gewoon niet. Oh ja, en als je er toch naar toe gaat neem dan kleding mee voor de dominee van de Reformatorische Templon. Deze verdeelt de kleding onder de minst bedeelden van het stadje. Veel plezier!

Met medewerking van: Henk van den Hil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *