Eigen bedrijf in Hongarije

Op deze pagina beschrijven we het starten van een (toeristische) onderneming, wonen en werken in Hongarije. Over Emigreren in het algemeen verwijzen we u graag naar onze pagina over emigreren naar Hongarije.

Overheidsbeleid toeristische sector Het Hongaarse Bureau voor Toerisme valt onder het ministerie van Lokale Overheden en Regionale Ontwikkelingen en is verantwoordelijk voor het National Tourism Strategy Plan (2005-2013). Dit plan heeft als doel de Hongaarse toeristische sector zowel in het land zelf als internationaal meer te promoten. Onderdeel is het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het ontwikkelen van toeristische voorzieningen. Prioriteitsgebieden zijn: congrestoerisme, gezondheidstoerisme en cultuurtoerisme. Dit plan wordt gefinancierd uit Hongaarse en Europese Structuurfondsen. Deze Structuurfondsen worden in Hongarije beheerd door het Bureau voor Nationale Ontwikkeling (NFH). Bedrijven die in Hongarije gevestigd zijn, komen in aanmerking voor de genoemde subsidies. Er zijn diverse overheids- en regionale instanties die elk hun eigen regeling hebben. De EVD heeft meer informatie over subsidiemogelijkheden. Zo wordt bijvoorbeeld uit het Europese Structuur- en Cohesiefonds in Hongarije investeringen in toerisme gefinancierd: http://www.rvo.nl/ Bureau voor Nationale Ontwikkeling (NFH). De zeven Regionale Ontwikkelingsprogramma’s van NFH voorzien in regelingen die het toerisme stimuleren: www.nfu.gov.hu  > Development Programmes > New Hungary Development Plan.

Het starten van een toeristische onderneming Het oprichten van een toeristische onderneming is in hoofdlijnen gelijk aan de wetgeving voor de oprichting van een bedrijf in het algemeen. Voor zover ons bekend, zijn er geen bijzondere horecadiploma’s nodig. Een onderneming moet in de oprichtingsakte aangeven wat de strekking van de bedrijfsactiviteiten zal zijn. Het opstellen van de oprichtingsakte en andere handelscontracten en het aanmelden van de nieuwe onderneming bij de rechtbank moeten door een Hongaarse juridische specialist afgewikkeld worden.

Meer informatie:

Handige contacten

  • Brancheorganisatie voor Hongaarse campings: Martinovics u. 1/B, H-8360 Keszthely, Hongarije Telefoon/fax: +36 83 314 422 E-mail: info@camping.hu  Website: www.camping.hu
  • Hongaars Bureau voor Toerisme: www.hungary.com  Hongaarse brancheorganisatie voor reisbureaus en touroperators: www.muisz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *