Navigatiesystemen in Hongarije

Thema’s > Navigatiesystemen in Hongarije

Het gebeurt nogal eens, sta je in Hongarije en staat het gezochte splinternieuwe vakantiepark niet op de kaart. Want hoe gaat dat. Je koopt ooit een navigatieset en gebruikt ‘m af en toe in eigen land. Dat de kaart dan een paar jaar oud is valt niet zo op. Pas als je echt de meest actuele kaart nodig hebt gaat het mis.

Siemens VDO DaytonSiemens VDO Dayton komt met een vakantiecheck voor navigatie-systemen. Via een antwoordnummer kan de gebruiker van mobiele VDO-dayton-systemen zijn apparaatje opsturen en laten nakijken op actualiteit van de software. Siemens biedt zijn klanten gratis de meest actuele VDO Dayton-besturingssoftware en de nieuwste kaarten tegen 15 euro korting per stuk. TomTomOnze ervaring is dat kaarten gebruikt door TomTom nog niet helemaal dekkend zijn buiten de hoofdstad BUdapest, in de rest van Hongarije. Een uitkomst kan MapShare zijn. Gebruikers die vreemde zaken tegenkomen kunnen ter plekke wijzigingen in hun eigen kaart aanbrengen. En als je dan lid bent van de MapShare-gemeenschap kun je deze wijziging ook uploaden, zoadat iedere MapShare-abonnee die -desgewenst- in zijn eigen TomTom geladen krijgt. Zo help je elkaar met het actueel houden van je kaarten. Vooralsnog werkt deze functionaliteit alleen bij de Go 520 en de Go 720.

Mio 268+Mio 268+ navigatiesysteem

Op de DVD Europa wordt bij de Mio 268+ ook Hongarije geleverd als onderdeel van de map The Alps 375mb. Onze ervaring is dat kaarten gebruikt door MIO nog niet helemaal dekkend zijn. MIO maakt gebruik van software van Nav N Go, een Hongaarse leverancier van navigatiesoftware die oorspronkelijk werd opgericht omdat er geen goede software op de markt was. Nav N Go levert ook aan Sony en HP, trouwens.

JVC KV-PX 70Ook de JVC KV-PX 70 heeft standaard de kaart voor Hongarije aan boord.

I GoI Go gaat ook heel goed. Bijvoorbeeld op je htc, als je die hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *