Ruiterparken in Hongarije

Er zijn veel ruiterparken en paardenstallen in het hele land, en hier stellen we u de beste vijf voor.

De ruiterparken van Hongarije zijn gemarkeerd met hoefijzers van 1 tot 5, gekwalificeerd – in een notendop – door hun natuurlijke ambiance, stallen (inhoud, kwaliteit en kwalificatie van paarden), paardensportdiensten, personeel en andere programma’s en mogelijkheden.

Geréby Mansion Hotel and Stables
Kwaliteit: 5 hoefijzers
Geréby Mansion Hotel and Stables ligt in een schilderachtige omgeving, in het hart van de Grote Vlakte, op ongeveer 30  autominuten rijden van Boedapest, op 3 km van de afrit M5 van Lajosmizse. De magische natuurlijke omgeving is aantrekkelijk, vooral in de zomer, maar het rijden met een slee in de Puszta in de winter is ook onvergetelijk.
Officiële site: en.gereby.hu

Tanyacsárda
Kwaliteit: 5 hoefijzers
Tanyacsárda was een eenvoudig, traditioneel restaurant van 35 jaar oud. Nu is het een volledig ruiterpark met stallen, twee open zomerterrassen, een overdekt restaurant en een buitentuin-restaurant. Een zorgvuldige voorbereiding gaat in de planning van elk detail achter de schermen om onze gasten een ervaring van hun leven te garanderen. Bezoekers uit Hongarije en het buitenland kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten die de romantische geest van de Grote Hongaarse Vlakte oproepen.
Officiële site: tanyacsarda.hu

Hétkúti Wellness Hotel en Horse Park
Kwaliteit: 4 hoefijzers
Mór is een klein stadje tussen Vértes en de Bakony heuvels in Midden-Transdanubia. Het veld Hétkúti biedt onderdak aan het Hétkúti Hotel en het 29 hectare grote paardenpark aan de voet van de heuvels van Vértes. Als je vanuit de snelle wereld naar een landelijk stadje komt, zul je merken dat die tijd om je heen is piepend tot stilstand komt en je 300 jaar terug gaat in de tijd en wordt teruggebracht naar het plattelandsleven. Mór heeft ook oude wijngaarden van een paar honderd jaar oud.
Officiële site: www.hetkut.hu

Szelle Paardensport Binnenplaats
Kwaliteit: 5 hoefijzers
Gelegen in het hart van het romantische Szigetköz, in een rustige en vriendelijke sfeer. De omgeving biedt ruimte voor veel actieve programma’s, zoals fietsen, varen, vissen, zwemmen, wandelen en natuurlijk langlaufen. De binnenplaats heeft ook een pansion met tweepersoonskamers en er zijn verschillende traditionele restaurants in de omgeving.
Officiële site: szellelovasudvar.hu

Kabala Stud
Kwaliteit: 5 hoefijzers
Rádiháza ligt in het zuidwesten van Hongarije, in de provincie Zala, 50 km van het Balatonmeer, 26 km van Zalaegerszeg, tussen de dorpen Tófej en Gutorfölde. De weilanden liggen temidden van bossen en zacht glooiende heuvels, waar veel paarden lopen. De aktiviteiten zijn voornamelijk een bezoek aan de paardenfokkerij, langlaufen en jagen.
Officiële site: radihaza.hu