Orfű

Plaatsen > Orfű

In de heuvelachtige omgeving van Orfu bevinden zich drie kleine meertjes en een groot stuwmeer.  U kunt hier zwemmen, zeilen, waterfietsen, kanoën, windsurfen, spelevaren  en vissen.

Orfű heeft een oppervlakte van 1.609 hectare, er wonen 650 inwoners in 241 huizen (2015)

Het vakantiegebied heeft zeer veel bossen en het ligt in een mooie groene omgeving waar u prachtig kunt fietsen, wandelen, golfen, paardrijden, ed. In de omgeving zijn thermaalbaden. Het Mecsekgebergte is een bergrug van 50km. lang en 10 tot 20 km. breed. Het hoogste punt is 683m. Zij behoort tot de mooiste en in klimatologisch opzicht aangenaamste streken van Hongarije. Een gebied rijk aan flora en fauna (veel loofbomen, herten en vossen). U kunt er heerlijk wandelen op de vele uitgezette wandelroutes.

Het meer van Orfu

De vier meren zijn samen 113 hectare groot. Op het kleine en grote meer kunt u vissen (visvergunning te verkrijgen in het dorp cq camping, zie ook de pagina over hengelsport) . Aan het kleine meer ligt  ’n kleine camping en ’n leuk restaurant. Aan het grote meer (69 ha) liggen diverse eetgelegenheden en er zijn sportfaciliteiten zoals minigolf, tennisbaan, zwembad, tafeltennis, verhuur van bootjes ed. ( In het laagseizoen beperkte openingstijden ) Het zwembad van Orfü, 5000 m², is het grootste strandbad van Hongarije en heeft plaats voor 5000 personen.. Het strandbad met waterglijbaan en luchtkussens is een afgebakend en bewaakt zwembad in het meer van Orfü.

In Orfu kan men ook fietsen of scooters huren.

In het dorp Orfü, 600 inwoners, kunt u heerlijk eten in een van de vele restaurants. In de zomermaanden kan het aantal bewoners van Orfü oplopen naar 10.000. De meest noodzakelijke boodschappen zijn te verkrijgen in een van de kleine winkels.

Ook voor kinderen is er veel te doen.  Men kan er zwemmen, vissen, surfen, roeien, etc. Er zijn veel gezellige restaurantjes, een winkel voor de dagelijkse behoeften, barretjes, een zwembad, midgetgolf, etc. Men kan in de omgeving ook wandelen (bossen), golfen en paardrijden.Voor de grotere  boodschappen kunt u terecht in Pécs. Pécs ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Orfü en is ’n stad met 200.000 inwoners.

Op ca. 4km afstand ligt Abaliget. In het dorpje zijn twee meertjes (vissen, zwemmen, roeien), een prachtige druipsteengrot, restaurantjes, wandelpaden, midgetgolf, etc. We raden u aan de druipsteengrot te bezoeken; via een 466 meter lange gang die 220 meter boven zeeniveau ligt.

Bijdrage onder andere van Paul Princen die in Orfu een vakantiehuisje verhuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *