Wintersport Hongarije

Thema’s > Wintersport in Hongarije

De populairste wintersport in Hongarije is schaatsen.

In Budapest is de ijsbaan gevestigd in het Stadspark (Városliget). Deze is ’s morgens en ’s avonds 4 uur lang geopend elke dag, vanaf 1 November tot 28 Februari. In het weekeinde, wanneer het het drukste is, gelden dubbele prijzen. Schaatsen buiten Budapest gebeurd op visvijvers of stuwmeren.

In het Mátra- en Bükk-gebergte kunt u 80 tot 100 dagen per jaar langlaufen. Er zijn, zover wij weten, geen loipes uitgezet. Kent u een mooie loipe, die goed wordt onderhouden? Laat ons dat dan even weten. We vermelden het graag.

Skiën is geen specialiteit van Hongarije. Er zijn eenvoudig te weinig hoge bergen. Bij Budapest is de beroemdste (en waarschijnlijk enige) plaats waar u kunt skiën “Normafa”. Wegens zijn lage hoogte, is de sneeuw zelden goed genoeg voor geoefende skiërs, maar dat houdt de Hongaren niet tegen. Het is er namelijk erg gezellig.

De beste skipistes en de hellingen liggen in het Mátra- en Bükk-gebergte. Gedurende 80-100 dagen per jaar is er voldoende sneeuwdekking. Rond de twee hoogste pieken van Mátra, Kékesteto (1014 meter) en Galyateto (965 meter) vindt wintersport plaats. De meest populaire plaatsen zijn Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, evenals Bánkút en Répáshuta in Bükk.

In Zemplén biedt de Heuvel Magas in Sátoraljaújhely skihellingen met twee skiliften. Dit is de langste skipiste in Hongarije.

In Nógrád (Galyateto), gemeente Mátra-Almás ligt de enige sleeplift van Hongarije die voor internationale competities geschikt is.

In Bankut, bij Kékestetõ, liggen verscheidene korte pistes. Voor een paar euro kunt u er een skipas en ski’s huren.

Szilváskő (623 meter), in karancs-Medves heeft twee skiliften.

In onderstaande kaart treft u de sneeuwhoogten in Hongarije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *