Transdanubia

Transdanubia  is een regio in Hongarije aan de westkant van de rivier de donau; dat verklaart ook de naam. De grenzen van Transdanubia zijn de rivier de Donau (in het noorden en oosten), de rivieren Drava en Mura (in het zuiden) en de uitlopers van de Alpen grofweg langs de grens tussen Hongarije en Oostenrijk (in het westen).

 Transdanubië is verdeeld in westelijk, zuidelijk en centraal Transdanubië. De drie regio’s hebben één ding gemeen: de natuur en haar helende kracht! Het westelijke deel staat bekend om het natuurpark Raab-Örseg-Goricko en de talrijke kuuroorden die een ontspannende wellnessvakantie in de natuur bieden. In het zuiden van Transdanubië liggen bergen en valleien en het UNESCO-culturele erfgoed van Pécs – een pittoreske stad met een rijke Romeinse geschiedenis die zeker een bezoek waard is. Bergen, rivieren en meren wachten op u in Centraal-Transdanubië . Vooral het prachtige Velencemeer trekt inwoners en toeristen naar de regio. De beroemde koningsstad Székesfehérvár ligt hier ook.

Transdanubia omvat de provincies Győr-Moson-Sopron , Komárom-Esztergom , Fejer , Veszprém , Vas , Zala , Somogy , Tolna , Baranya en het deel van Pest dat ten westen van de Donau ligt. (In de vroege Middeleeuwen stond het laatste gebied bekend als Pilis).

In Transdanubia vindt U historische overblijfselen, cultuur, natuur en vele sportieve activiteiten, allemaal binnen handbereik van Boedapest.  Bezoek in Transdanubia het Kasteel en het Meer van Tata en het voormalig militair complex Fort Monostor.

Het gebied is een perfecte bestemming voor golfliefhebbers met prachtige golfbanen.

Bakony-Balaton Geopark werd opgericht door Balaton Uplands National Park Directorate in 2006 en is sinds 2012 lid van het Global Geopark-netwerk. Ook ontving het UNESCO Global Geopark-titel in 2015.

Transdanubia verwelkomt de natuur en jachtliefhebbers. Bezoekers kunnen individueel of op jachtpartijen jagen op edelherten, damherten, reeën, moeflons en everzwijnen.

Kortom: Ten westen van de Donau en ten oosten van Oostenrijk ligt het meest veelzijdige deel van Hongarije, het land van enkele van de grootste attracties die het land te bieden heeft. Van fijne wijn tot mooie meren tot tijdreizen, hier is niets onmogelijk.