Kisvaszar

Het kleine dorpje Kisvaszar ligt ongeveer 10 mijl van Dombóvár in het zuidwesten van Hongarije  in de Hongaarse provincie Baranya.

Kisvaszar telde in 2001 343 inwoners. In 2015 waren dat er nog 317, die in 115 huizen wonen. Ongeveer 80 procent van de inwoners Kisvaszar zijn Roma.

De omgeving wordt gekenmerkt door de uitgestrekte bossen van de Mecsek. Een prachtig natuurgebied waar werkelijk van alles te ontdekken is. Leuke wandelroutes of safari’s over de mooie weggetjes door het natuurgebied. Er zijn talloze verharde en onverharde wegen die praktisch alleen door jagers en staatsbosbeheer gebruikt worden.

De winkelstad Komló is een kwartier rijden en de winkelstad Dombóvár twintig minuten. Dombóvár is een leuk stadje met diverse restaurantjes, wijkcafeetjes, winkels en supermarkten.

Een kwartier verderop is het klein winkelstadje Sásd met onder andere een klein eethuisje waar traditioneel Hongaarse gerechten waaronder Lángos en goed gekruide Kolbász geserveerd wordt. Daar zijn ook diverse winkels, kledingwinkels, tuinwinkels en bouwspeciaalzaken. Ongeveer tien minuten rijden van Kisvaszar is een gezellig wegrestaurant met een uitgebreide menukaart met allerlei traditioneel Hongaarse en Zwabische (oud-Duitse) gerechten. In Abaliget (5 km) is een leuke grot.

In een straal van vijftig kilometer van Kisvaszar zijn maar liefst 8 wellness- en thermaal faciliteiten te vinden. Op slechts 18 kilometer is Sikonda, waarna wellness-centrum Gunaras op 20 km en Kuur-kasteel Bikal volgen. Daarnaast kunt u als wellness-toerist goed terecht bij de thermaalbaden van Igal, Tamási, en de openlucht thermaalbaden van Bonyhád en Kaposvár.

Plaatsen in de omgeving: Sorkád, Codoló, Vár-hegy, Pap-hegy, Ág, Somlyó, Erdőalja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *