Tiszaderzs

Plaatsen > Tiszaderzs

Tiszaderzs  is een dorp van 1.383 inwoners op de linkeroever van het Tiszameer, op 160 km oostelijk van Boedapest en op niet meer dan 40 km van Eger. Tiszaderzs  is een ideale vakantiebestemming als u van rust, hengelsport, kamperen en/of watersport houdt.

Het dorp was in vroeger tijden één van de oude landgoederen van de familie Tomaj. In 1337 wordt het genoemd in de lijst van papal tithes als de plaats Ders.

Tiszaderzs is een rustig en gastvrij dorp, dat nog niet door het grote toerisme ontdekt is. Voor toeristische attracties moet u even verder in Abadszalok zijn.

Bezienswaardig zijn de Calvinistische kerk, een monument dat in de 18e eeuw gebouwd werd, het herenhuis Borbély en de ruïnes van de Dominicaanse kerk van de Heilige Maagd dat van baksteen in de 12de eeuw wordt gebouwd in het centrum van het dorp. H

Het gebied dat omringt wordt door het water Cserőköz, is een natuurgebied. De zogenaamde Engelse eik en de soorten orchidee die maar op één plaats in de wereld bloeien, namelijk hier, staan ook te boek als beschermende platensoorten.

Rondom Tiszaderzs zijn verschillende thermaalbaden, de Hortobagy Puszta en het prachtige Tiszameer.

Plaatsen in de omgeving: Abádszalók (7 km); Tiszaszentimre (8 km); Újszentgyörgy (8 km); Tomajmonostora (12 km).

Abádszalók (5 km) Tiszaszentimre (6 km) Tiszaszőlős (7 km) Tiszaszentimre-Újszentgyörgy (8 km) Tomajmonostora (10 km) Sarud (10 km,) Tiszafüred-Tiszaörvény (12 km) Újlőrincfalva (13 km) Poroszló (14 km) Tiszanána (11 km) Kunhegyes (16 km) Tiszafüred-Tiszaszőlős (15 km) Tiszafüred (14 km) Kisköre (12 km) Tiszaigar (12 km) Kunmadaras (14 km) Tiszaörs (13 km) Borsodivánka (21 km) Tiszagyenda (18 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *